Gårdagen i mat

Igår blev det i princip en heldag tillsammans med AJ. Vi hade bestämt att vi skulle titta på snooker, eftersom det pågår en turnering i Kina för tillfället som visas på Eurosport. Så det blev aningen tidigare än vanligt. Började dock med att kolla på alla bilder vi tog vid Forsakar, och föra över det till datorn. Mer än 200 bilder blev det, minns inte exakt nu, men det blev många. Många bilder som jag inte riktigt var nöjd med då jag hade fel ISO inställt i början. Sen blev det bättre, helt klart. I vilket fall som helst så såg vi O'Sullivan vinna mot en duktig ung kines (som jag inte minns namnet på) och sen handlade vi proviant på Willys, som brukligt.

Lagade mat, mycket god mat för den delen. Det blev Tacobiffar med bönsallad och tzatsiki. I bönsalladen hade vi tre olika sorters bönor (cannellini, röda kidneybönor och svarta bönor) och nån potpurri-mix som kom i burkform som innehöll lite olika slags grönsaker. Vi hade dessutom lite rödlök och majs i denna salladen. Tzatsiki är grekisk sås gjord på yoghurt, så det så. Denna måltid var mycket god, och jag kan rekommendera bönsalladen, särskilt tillsammans med nån kall sås som tzatsiki. Passar bra till kött typ, eller vad man nu vill ha. Tror till och med man kan äta det helt och hållet för sig, kanske med en bit gott bröd.

Efter en promenad i det fina vädret så gjorde vi efterrätt, Glace au Four, som består av en styck tårtbotten, halvfrusna hallon, glass, marängsmet. Därefter ska hela detta in i ugnen på grillen i en halv minut så att marängen kristalliseras (eller vad tusan den nu skulle göra).  Vi lyckades kanske inte till 100 procent, men det blev gott ändå. Mätt blev man i alla fall. Sen såg vi på Iron Man dessutom, en mycket underhållande film.

Recept;
Tacobiffar
Tzatsiki
Glace au Four

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0