Angående kärnkraften

Ny kärnkraft är inte en lösning för framtiden. Vissa kärnkraftsivrare använder sig felaktigt av den globala uppvärmningen för att förespråka nybyggnation av kärnkraften. Det är inte en lösning! Lösningen på problemet är en satsning på alternativ, hållbar energi. Kärnkraften är inte hållbar. Kraftverken drivs av uran, som håller på att ta slut, det är alltså idiotiskt att satsa på ett energislag vars bränsle är på väg att ta slut. Lösningen på den globala uppvärmningen ligger någon annanstans. Om man på allvar satsar på nya förnybara energikällor så kan man kunna ersätta kärnkraften. Detta måste dock ske tillsammans med en minskad förbrukning.

Dessutom finns det ett riksdagsbeslut, baserad på en folkomröstning, om att man ska nedmontera kärnkraften. Om man ska börja bygga nytt är det ett steg i rakt motsatt riktning från detta beslut. Ska inte riksdagens beslut respekteras bara för att det gått lång tid? Kan vi ens lite på att riksdagen håller sig till tagna beslut i framtiden?

Vi har varit beroende av kärnkraften alltför länge, det är dags att göra oss av med detta beroende. Om vi bygger nya kärnkraftsreaktorer bygger vi in oss i ett fortsatt beroende. Det är dags att gå in i framtiden istället för att stå och stampa i historien. USA har nyligen kommit på att man inte kan fortsätta satsa på olja, ett energislag som också är passé. Ska Sverige bli ett bakåtsträvande land?

Kommentarer
Postat av: Anders O

Heja USA, nu kan de satsa på kränkraft!

2009-02-03 @ 18:36:05
URL: http://whypoc,blogg,se
Postat av: Anders O

Kärnkraft såklart, jösses... :P

2009-02-03 @ 18:36:46
URL: http://whypoc,blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0