Snöhelvetet del 2

Skrev igår att jag hoppades att folk skulle ha vett nog att röja undan snö från trottoarerna framför sina hus. Det var några som hade gjort det, faktiskt. Dessvärre var det dock inte alla. Vissa hade bara rensat framför grinden, och vissa andra hade skitit i det totalt. Jag tycket det är skamligt, att folk inte tar sitt ansvar och röjer undan så att man ska kunna komma fram och dela ut tidningar. Nu är det kanske vissa som är mindre kapabla att genomföra en sån sak, men det borde åtminstone finnas någon form av samarbete längs en gata. Nej, här skottar man framför egen dörr och bryr sig inte om helheten. Det var nåt pucko som lämnat en stor driva med snö på trottoaren, säkert mer än en meter hög och än mer i omfång. Så ska man inte göra, eller? Tänkte först att man skulle bestraffa sådana som inte sköter sig, men det är kanske lite väl hårt. Att börja samarbeta i ett område kanske hade varit bättre. Att hjälpas åt med att få saker och ting gjort istället för att bara tänka på sig själv.

Nä, det med samarbete är bara naivt tänkande. Faktum är att folk undlåter att röja undan snö beror på okunnighet. Man vet helt enkelt inte om vad man har eller inte har för ansvar. Till dessa räknas dock inte de som faktiskt skottar undan snön.

Kommentarer
Postat av: AJ

Nog sant, mycket av det man själv retar sig på i olika sammanhang görs nog av personer som inte vet vilket elände de skapar. Okunskap ibland, tanklöshet ibland och kanske ett mått av bristande empati och marginalisering av problem som man själv inte har en personlig koppling till.

2009-02-13 @ 04:52:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0