[Rec]

Såg en riktigt läskig skräckfilm igår, [Rec], och det var ju passande som tusan. Den utspelar sig till stor del i ett gammalt trapphus, ungefär i den stilen som flera trapphus på min söndagsrunda har. Det var lite läskigt faktiskt. I vilket fall som helst så är [Rec] en riktigt tät och spännande film. Det var ett tag sedan jag blev så svettig av att se en film.

Den börjar med att ett kamerateam ska följa nattskiftet på en brandstation i Barcelona. Teamet som består av en kameraman och reportern Ángela Vidal verkar uttråkade av detta uppdrag, när det kommer ett larm. Allt man får reda på är att en kvinna sitter sitter fast i sin lägenhet. När brandmännen och kamerateamet väl är på plats upptäcker man att allt inte är riktigt som det ska. Snart så upptäcker man att byggnaden blivit avspärrad, och en kamp för överlevnad, och för att förstå vad som händer, börjar.

Som sagt, en av de bästa skräckfilmer jag sett på ett tag. Tycker att många, framförallt amerikanska filmer gärna visar så mycket som man bara kan av diverse effekter och smink. Det är inte rätt väg att gå. I [Rec] ligger fokus på det som man skymtar, det som man inte riktigt kan se. När det väl drar igång ges inget utrymme till att hämta sig, inga pauser i dramatiken. Spänningen eskalerar genom filmen, och avslutas riktigt bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0