Hyckleri från moderaterna

Sitter och lyssnar lite på när moderaternas Gunnar Hökmark (EU-parlamentariker) debatterar med miljöpartiets Peter Eriksson angående fossila energikällor. Tycker det känns lite konstigt när Hökmark anklagar miljöpartiet för att driva fram MER kolanvändning i Sverige genom att inte vilja ha kärnkraftverk, när moderaterna inte har gjort något åt Vattenfalls stora ägande i kolkraftverk på andra sidan Östersjön. Det är lite hyckleri att man gör såna saker, och naturligtvis lögner. Och varför vill moderaterna bygga ut kärnkraften? Det är förmodligen inte för att man vill minska kolanvändningen i Sverige i alla fall... som för tillfället är noll (tack vare den överproduktion av el som råder just nu). Nä, om moderaterna ska ha någon form av trovärdighet i miljöfrågor överhuvudtaget så borde man göra mer än vad man gör nu. Att minska användningen av olja är inget man vill göra från moderaternas sida, men man är tillräckligt klarsynta för att veta att man måste minska.

Hökmark säger att EU är bäst i världen på klimatpolitik, men tänker inte på att det kanske beror på att andra är dåliga. Det behövs göras mer i EU, de här räcker inte. Att attackera miljöpartiet för att man röstat emot en klimatpaket kanske inte beror på att man är emot en sådan, det kanske beror på att den är otillräcklig. Nä, Hökmark sitter med armarna i kors och gör knappt något, åtminstone inte tillräckligt mycket. Paketet är inte "mycket ambitiöst", det är något, men otillräckligt.

Vad är det för snack om att miljöpartiet suttit i regering? Jag tror Gunnar Hökmark inte riktigt har koll på inrikespolitiken, eller snarare försöker skjuta över ansvar på någon annan, med falska uttalanden. Nåja, det är ju moderaternas strategi i stort, att göra falska uttalanden, (exempel att moderaterna hade "borgfred" under Sveriges EU-ordförandeskap 2001, vilket inte heller var sant).

Hört debatten i P1-morgon, torsdagen den 7:e maj 2009. Länk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0